Adr1ft – €3.99Adr1ft

Platform:

Ár: €3.99

Az Adr1ft nem más, mint egy egyszemélyes túlélőshow egy elpusztult űrállomás roncsai közt.

Forrás: Gamestar

Az Adr1ft is azt a feladatot tűzi a játékos elé, hogy ne fulladjon meg a saját szkafanderében, amit ebben az esetben EVA néven emlegetnek, és ő egy komplett egység, amely nemcsak az űrtől véd meg, hanem a mozgást is lehetővé teszi. Ezzel pedig mindent el is mondtunk a Three One Zero játékáról, hiszen feladatunk mindössze annyi, hogy próbáljunk nem eltévedni az űrállomáson, közben vadul csápoljunk az oxigénkulacsok irányába, gyűjtsünk be minél több adathordozót, melyen egykori (és azóta igencsak halott) kollégáink elmélkednek magvas dolgokról. Ja, és kínosan ügyeljünk arra, hogy a roncsoknak csapódva ne tegyük tönkre űrruhánkat, mert ez sem pozitív irányba mozdítja el túlélési esélyeinket.

Képtalálat a következőre: „Adr1ft”

El kell ismerni, a játék nagyon szép, és akadnak olyan pillanatok, amikor a véges oxigénnel mit sem törődve lebegünk az űrben, és gyönyörködünk a Földben, mert ilyenkor néhány másodpercig olyan, mintha valóban ott lennénk, több száz kilométerrel a felszín felett.

Képtalálat a következőre: „Adr1ft”

Aztán persze folytatjuk tovább a dolgunkat, tehát bolyongunk a mindenütt egyforma űrállomás folyosóin, és azon elmélkedünk, hogy mi a francért lettünk asztronauták, mikor élhetnénk a közmunkások biztonságos hétköznapjait is odalent, a jól ismert felszínen. Mivel az EVA működtetése viszonylag gyorsan kitanulható, időnk jelentős részét az teszi ki, hogy megpróbálunk 3D-ben gondolkodni a 2D-s térkép alapján, ami elég nehezen megy, és nincs is sok értelme. Ugyanakkor ez az első olyan cím, amelyik “közforgalmú” játékként totális VR-élményt képes nyújtani, és mint ilyen alighanem valóban szórakoztató lehetne, ha történetesen minden játékosnak lenne otthon egy Oculus Riftje (de nincs).

Képtalálat a következőre: „Adr1ft”

Gépigény:

Beszerzés: Adr1ft

Facebook Comments
Kenian

Kenian

Az élet egy nagy játék. Csak akkor van gáz ha eljön a Game Over felirat...