CUPHEAD – €16.89Platform: 

Ár: €16.89

A Cupheadet még 2010-ben kezdték el fejleszteni és a 2014-es E3-on mutatták be először. 2D platformer létére talán meglepő lehet, hogy ennyit kellett dolgozni rajta, de autentikus cell animációs külseje láttán talán érthető a dolog. A figurák mozgása és stílusa egy az egyben a 30-as évekbeli rajzfilmekre hajaz, még a karcos filmkockák is az animációs hőskorra emlékeztetnek. A játék rendezőjét közvetlenebbül egy, a második világháború előtt készült japán propagandafilm ihlette meg.

A videót ITT tekinthetitek meg

 

Játék részletei

A Cuphead egy klasszikus szaladgálós és lövöldözős játék, amelynek lényeges elemei a főellenségek elleni csaták. Az 1930-as évek rajzfilmjei által ihletett vizuális világ és hangok lélegzetelállítóak, hiszen korhű technikákkal készültek – vagyis hagyományos kézzel rajzolt animációkkal, vízfestékkel festett hátterekkel és eredeti dzsesszfelvételekkel találkozhatsz.

Bújj Cuphead vagy Mugman bőrébe (egy játékos, vagy együttműködésen alapuló kétjátékos módban), amint furcsa világokat fürkészel végig, új fegyvereket szerzel, szuper mozgáskombinációkat tanulsz meg, illetve rejtett titkokat fedsz fel, miközben megpróbálod megadni tartozásodat az ördögnek!

A Cuphead külsőségei ellenére egy rendkívül becsapós cím, amely a te lelkedet és türelmed is próbára teszi. Az egyik kezével annyit ad, amennyit a másikkal el is vesz. Valójában egy elképesztően hardcore run n’ gun lövölde a StudiosMDHR kedvesnek tűnő kalandja, amelyet olyanoknak találtak ki, akik Darks Soulst és Nioh esznek reggelire. A brusztolásba és a két anyázás közötti “csakazértis megcsinálom, te szemét” érzésébe kapaszkodik, és ha sikerül megragadnia, akkor nem ereszt. Súlyos, már-már inkorrekt nehézsége viszont pont annyira lehet taszító egy átlagos játékosnak, amennyire vonzó a legkeményebbeknek. Aki túlteszi magát ezen, sőt, élvezi ezt a fajta kőkemény játékmenetet, az olyan vizuális kalandban részesül, amelyre ritkán van példa.

Minimum
  • OS:7
  • Processor:Intel Core2 Duo E8400, 3.0GHz or AMD Athlon 64 X2 6000+, 3.0GHz or higher
  • Memory:2 GB RAM
  • Graphics:Geforce 9600 GT or AMD HD 3870 512MB or higher
  • DirectX:Version 9.0
  • Storage:20 GB available space

Beszerés: CUPHEAD – €16.89

 

Facebook Comments
Kenian

Kenian

Az élet egy nagy játék. Csak akkor van gáz ha eljön a Game Over felirat...