Viscera Cleanup Detail – 6.38€Képtalálat a következőre: „viscera cleanup detail”

 

Platform: 

Ár: 6.38€

Fogadjunk nem gondoltatok még arra, mi történik az akciójátékok helyszínein a drámai események utolsó hullámainak lecsengése után; miután elszabadult egy gyilkos vírus, vagy kiszabadult a fogva tartott szörny, esetleg valamilyen idegen űrlény mészárolta le a tudósokat. Elmondom mi történik: színre lépnek az univerzum rendjének csendes őrzői, a tisztaság semmibevett harcosai, a káosz nyomának eltüntetői – a Takarítók. Mert szép dolog a világmegváltás, meg minden, éljenek a nagyszerű akcióhősök, tényleg – de hétfőn azért jönnének dolgozni az emberek, és hát mégse lehet leszakadt végtagok és mindent beborító vér mellett tisztességes munkát végezni. A Takarítók feladata helyreállítani a kiindulási állapotot, ami bár rendkívül fontos feladat, a játékokban valamiért még sosem jelent meg – egészen mostanáig. A Runestormindie fejlesztői végre ezeknek a mindennapi hősöknek állítanak emléket egy hiánypótló takarítás-szimulátorral. Tudjuk ám, hogy titkon mindenki erre vágyott!

Egy biztos: nem a játékmenet sokszínűségével fogja beleírni magát a történelemkönyvekbe a VCD, hisz a feladat lényegében két részből áll: összeszedni a szemetet, és lemosni a mocskot. Előbbihez legfőbb eszközeink a biológiai hulladékok szállítására is alkalmas láda, melybe szépen egyesével bele kell pakolászni a chipses zacskót, töltényhüvelyt, levágott emberi fejet… Ja igen, mielőtt elfelejteném: a játék véres. Elképesztően, morbid módon, és mégis viccesen. Érzékeny gyomrúakból persze nyilván nem lesz takarító, de azért nem árt ezt tisztázni (értitek, tisztázni…). Szóval miután összeszedegettünk egy csomó szemetet, a ládát szépen bedobjuk a tűzbe, majd folytathatjuk. Legtöbbször több ilyen hordóra is szükség lesz, a hulladék mennyisége ugyanis félelmetes, egyesével elhordani pedig macerás a halmokat, de szerencsére végtelen mennyiségű láda áll rendelkezésünkre. 

Miután a szemétszedéssel végeztünk, fogjuk a vödröt és a felmosót, majd nekiállunk lemosni falat, plafont, padlót, gépeket – egyszóval mindent. Persze a felmosót gyakran öblíteni kell, és a vizet sem árt cserélni, mert egy idő után csak mocskosabb lesz tőle a talaj, nameg arra is oda kell figyelni, nehogy véletlenül kiborítsuk a mocskos vizet, vagy hogy véres csizmánkkal átmenjünk a frissen mosott padlón. A szimuláció nagyon alapos, soha életemben nem láttam még ilyen jó felmosás-szimulátort – igaz, ez az első, de igen magasra helyezi a lécet, az már biztos!

Bár elsőre csak egy felületes poénnak tűnik, a Viscera Cleanup Detail valójában meglepően jól működik tényleges játékként és kikapcsolódásként is az erre fogékonyaknál, ez pedig talán a legjobb dolog, amit el lehet mondani egy takarítás-szimulátorról. Persze először azért inkább a saját szobátokban rakjatok rendet, mert nincs annál cikibb, mint ha valaki takarítás-szimulátorral játszik egy rumlis szoba kellős közepén!

Gépigény:

Beszerzés: Viscera Cleanup Detail

Facebook Comments
Kenian

Kenian

Az élet egy nagy játék. Csak akkor van gáz ha eljön a Game Over felirat...