Dungeon Siege Collection – £3.00Képtalálat a következőre: „dungeon siege”

 

Platform:

Ár: £3.00

 

Dungeon Siege

Azt hiszem, így 14 év távlatából visszatekintve nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy a Blizzard Entertainment Diablója alaposan megreformálta a számítógépes (szerep) játékok világát. Ez volt az a játék, mely egy, addig szűkebb RPG-rajongó kör által kedvelt stílust szélesebb tömegekkel ismertetett meg azáltal, hogy az ismert elemek (karaktergenerálás és -fejlődés, rengeteg varázstárgy, mágia stb.) mellé nagy adag akciót társított.Képtalálat a következőre: „dungeon siege”

A korábban használt belső nézetet (melyet pl. a Might and Magic vagy a Wizardry-sorozat alkalmazott) felváltotta egy látványos külső perspektíva, és a bonyolultabb fejtörők helyét a szakadatlan akció vette át. A sikert jól mutatja, hogy ennek a játékfajtának azóta rengeteg követője akadt, míg a régi, FPS-nézetes szerepjátékok szép lassan eltűntek, talán csak az Elder Scrolls-széria őrzi még a lángot. A 2002-es év szintén kedvezett az akció-szerepjátékok kedvelőinek, mert abban az évben jelent meg a Dungeon Siege, mely korának alighanem egyik leglátványosabb Diablo-klónja.

 

 

Dungeon Siege II

A Dungeon Siege folytatásáról van szó. A játék nem szakít a jól bevállt szerepjáték jelleggel, továbbra is szörnyeket hentelhetünk, varázsolhatunk, és szinteket lépkedve fejleszthetjük karakterünket. A rendkívül kidolgozott világ ezúttal még az elődnél is szebb grafikával tárul a szemünk elé, úgyhogy reméljük, azért nézelődni is lesz időnk.

 

Dungeon Siege III

A Dungeon Siege 3-ban egy magával ragadó, és velünk együtt fejlődő világ tárul elénk, ahol minden döntésünknek meg van a következménye, de ha nagy bajba is keverednénk, a sorozatra jellemző RPG-elemektől gazdag, könnyedén kezelhető harcrendszernek és a manapság már szériatartozéknak számító kooperatív módnak (itt négy főt támogat) hála, kikeveredhetünk a legnagyobb csávából is.

A Dungeon Siege 3 izometrikus nézetet használ, és akció-szerepjátékként a négyfős kooperatív módra összpontosít: a négy választható szereplő teljesen eltérő képességekkel és felszereléssel rendelkezik, így egymást segítve tudnak túljutni az eléjük kerülő akadályokon. Bár a Dungeon Siege 3 megszokott fantasytörténete egyedül játszva is kellő kihívást és szórakozást nyújt, a program a legnagyobb élményt barátokkal együtt tolva éri csak el. Bár ezt a megjelenésekor sokan felrótták az Obsidiannak, a srácoknak igazuk volt a multiplayer-orientáltsággal kapcsolatban, elvégre a korábbi Dungeon Siege-ekkel ellentétben a harmadik rész még mindig nagyon népszerű az interneten, és nem csak fiatal korából kifolyólag.

Beszerzés: Dungeon Siege Collection

 

Facebook Comments
Kenian

Kenian

Az élet egy nagy játék. Csak akkor van gáz ha eljön a Game Over felirat...
banner