Killer is Dead – INGYENKiller is Dead

 

Platform:

Ár: Ingyenes

Áldott legyen hát a Humble Bundle, és neve legyen örök! Ámen.

Sziasztok, megint itt vagyok, és megint egy ingyenes játékkal. Esténként mindig azt hiszem, hogy na ennyi volt, lehet menni csicsisbe,pizsit fellőni, és pihenni. De neeeeem, mert mindig jön valami, amit nem egyszerűen nem tarthatok meg magamnak. Ezek a szemetek, állandóan ingyen játékokkal dobálnak meg minket, felháborító! De azért köszi! 😀

Na a viccet félre téve, most éppen a Killer is Dead nevű programot húzhatjátok be, még 48 órán át. A szokásos játék ismertető után, lent találjátok az elérhetőségét.

Ismertető:

A kultikus killer7 után „folytatás” készítésére szánta rá magát Suda 51. Bár a Killer is Deadnek csupán a tálalás és a téma tekintetében van köze a legendához, ez mégis elégnek bizonyult ahhoz, hogy ne csak Japánban, de nyugaton is megjelenhessen a nem éppen sikercímeket gyártó Grasshopper új alkotása.

A Killer is Dead történetét nehéz értelmezni, főleg annak hiánya miatt. Akad ugyan egy folyamatosan futó, minden fejezetben előkerülő szál (amely a főszereplő, Mondo előtörténetét mutatná be), de ennek nincs rendesen kidolgozott narratívája. Hősünk egy bérgyilkos, aki egy állami támogatásban részesülő, teljesen legálisan működő fejvadászcég újdonsült tagja. A Killer is Dead világában valamiért teljesen elfogadott mások látványos és kifejezetten véres levágása, és minden fejezet egy ilyen célpont megtalálásáról és eltakarításáról szól, plusz elvileg van egy, a magát a Hold királyának hívó, tényleg az égitesten lakó főgonosz is, de a motivációja nem ismert.

Az Unreal Engine hajtotta grafika a Killer is Dead legnagyobb erőssége: élmény ránézni, elveszni a maga kaotikus, minden elképzelhető ötletet, absztrakt képet felvonultató világában. Viszont a játék alapvetően mégiscsak a harcról szól, amiből aztán tényleg kifogyhatatlan mennyiséggel találkozhatunk. Bár a jövőben járunk, Mondo és az ellenfelek elsősorban nem pisztolyt, puskát vagy gépfegyvert használnak, hanem szamurájkardot. Az összecsapások többsége ezért testközelből, kartávolságból zajlik, méghozzá meglehetősen erőszakos és véres formában. A Wire-nek hívott ellenségek minden elképzelhető formát felvehetnek, ám így is meglehetősen kevés fajta mászkál belőlük a pályákon, annak ellenére, hogy a helyszíneket tekintve egyetlen fejezet sem hasonlítható semelyik másikhoz. Az egyik percben Mondo még a Holdon harcol, a következőben már egy feje tetejére állított, lebegő lépcsőkkel telepakolt kúriában, hogy a következő minutumban már egy felhőkarcoló tetején találja magát.

Gépigény:

Beszerzés: Killer is Dead

Facebook Comments
Kenian

Kenian

Az élet egy nagy játék. Csak akkor van gáz ha eljön a Game Over felirat...