Plants vs. Zombies – INGYENKéptalálat a következőre: „plants vs. zombies facebook cover”

 

Platform: 

Ár: Ingyenes

Újabb játékot tűzhetünk ki az Origin fiókunkba az On the House prezentálásával. Egyik személyes nagy kedvencem a mostani ingyenes játék, méghozzá a Plants vs. Zombies! Siessetek, mert limitált ideig lehet csak beszerezni!

Plants vs. Zombies egy tower defense stílusú játék, amit a PopCap Games fejlesztett és adott ki, kezdetben csak Microsoft Windows és Mac OS X platformokra. A játékos feladata a főhős házának megvédése a zombik hadaitól, amiben a számos elültethető növényfajta lesz a segítségére. 2009. május 5-én jelent meg és még azon a napon Steamen is elérhetővé vált. Az iOS és iPad(HD) változat 2010 februárjában jelent meg. 2010. szeptember 8-án megvásárolhatóvá vált az Xbox Live Arcade rendszerén keresztül is, ami új játékelemekkel és módokkal bővült. 2011. január 18-án vált elérhetővé Nintendo DS platformra, ami exkluzív tartalommal rendelkezett. PlayStation 3-ra 2011 februárjában érkezett meg, ezt követően, május végén pedig az Amazon Android App Store kínálatában tűnt fel. Mindkét eredeti platformra (Windows, Mac) megjelent a „Game of the Year” (GOTY – Az év játéka) kiadás. A játék remek kritikai fogadtatásban részesült (A Metacritic oldalán 87-es átlaggal rendelkezik.) és számos nevezést is begyűjtött (például az AIAS kategóriáiban), illetve a zenei részét is több dicséret érte.Képtalálat a következőre: „plants vs. zombies gameplay”

Játékmenet

A játék legfőbb különlegessége, hogy a játékosnak a főhős agyát elfogyasztani kívánó zombi sereget változatos növény és gombafajták elültetésével kell megállítania; mindegyik egyedi támadó vagy védekező képességgel bír. Az adott pálya vízszintes sávokra van tagolva (a legtöbb verzióban maximum 6, a kézi konzolos változatokban csak 5), amikről a zombik nem térnek le (kivéve, ha a játékos egy fokhagymát helyezett el, ami egy másik sávra kényszeríti a beleharapó ellenfelet) és folyamatosan haladnak a ház felé. A legtöbb növény is csak egyetlen sávban képes támadni vagy éppen védekezni. A ház legutolsó védvonalai a fűnyírók, amikhez ha az ellenfél hozzáér, beindul és letarolja a sávban tartózkodó összes ellenfelet, viszont csak a következő pályán kerülnek vissza a helyükre. A későbbi pályákra a szomszédtól lehet vásárolni medencetisztító berendezést, illetve egy módosított fűnyírót (a háztetős pályákra), működésük hasonló az eredetihez. Alapesetben a zombik frontálisan támadnak és minden útjukba kerülő növény elfogyasztásával szeretnének a házba bejutni.

Gépigény:

Windows:
Windows XP/Vista/7
1.2GHz processor
512+MB of RAM
65+MB of free hard drive space
DirectX 8 or later
DirectX-compatible sound/video
128MB of video memory
16-bit or 32-bit color quality
CD-ROM or CD/DVD-ROM drive
Keyboard
Mouse

Beszerzés: Plants vs. Zombies INGYEN

 

Facebook Comments
Kenian

Kenian

Az élet egy nagy játék. Csak akkor van gáz ha eljön a Game Over felirat...